SR Replay - jauns tīmekļa resurss!

Pašā gada nogalē Sinfonietta Rīga nāk klajā ar ilgi lolotu projektu - audio un video bibliotēku, kurā apkopoti kamerorķestra 16 pastāvēšanas gados veidotie ieraksti. Sadarbībā ar Latvijas Radio 3 "Klasika" fonotēku, klausītājiem tagad pieejami daudzi vērtīgi skaņu ieraksti, kas pēc publikas dāsniem aplausiem pirmatskaņojuma dienā, nereti devušies letarģiskā aizmirstībā. Nešaubīgi, tas viss ir jāceļ gaismā, lai ikvienam Latvijas un ārvalstu klausītājam, būtu iespēja iepazīties un novērtēt mūsu nacionālo skaņu mākslas kultūru.

 

SR Replay bibliotēkā atradīsim Maijas Einfeldes, Romualda Kalsona, Imanta Mežaraupa, Viļņa Šmīdberga, Kristapa Pētersona, Andra Dzenīša, Krista Auznieka, Lindas Leimanes un Gustava Fridrihsona Lielās ģildes koncertos tapušos ierakstus.

 

SR Replay pirmajā laidienā esam sagatavojuši arī vairākus nesenākā pagātnē tapušus skaņdarbu videoierakstus, to vidū arī šī gada decembrī Lielajā ģildē pirmatskaņoto Krista Auznieka koncertu elektriskajai ģitārai "Apvārsnis kamolā" ar virtuozo korejiešu ģitāristi Dži Dži (JIJI) un orķestra 16. sezonas atklāšanas koncertā ar ovācijām izskanējušo Ludviga van Bēthovena Pirmo klavierkoncertu ar izcilo uzbeku pianistu Behzodu Abduraimovu (pēdējais ieraksts SR Replay bibliotēkā pieejams tikai vienu mēnesi, līdz 2022. gada 31. decembrim).

 

Bet tas ir tikai sākums! Jau tuvākajā nākotnē SR Replay tiks papildināta ar jauniem ierakstiem, gan audio, gan video formātā.

 

SR Replay īsteno Sinfonietta Rīga fonds ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas #KultūrELPA finansējumu.

SR Replay izstrādāja dizaina studijai Reflect Studio un digitālo risinājumu kompānija White Digital.

 

  • News photo
  • News photo
  • News photo
  • News photo

Dalies